عفونت های قارچی در کودکان از جمله بیماری های عفونی هستند که اغلب پوست نواحی مختلف بدن کودک همانند زیر بغل، ناحیه پوشک و ... را درگیر می کنند. در این مقاله علائم عفونت های قارچی در کودکان و درمان و پیشگیری از آن ها را بررسی می کنیم. 

دروانا:

عفونت های قارچی در کودکان از جمله عفونت هایی هستند که همانند بزرگسالان ممکن است کودکان را نیز درگیر کنند. بروز هر گونه مشکل در کودکان وضعیت دشوار و پیچیده ای خواهد بود چرا که کودکان در ابراز مشکل خود ناتوان بوده و شما ممکن است مدتی متوجه مشکل آن ها نشوید.

عفونت های قارچی در کودکان چه هستند؟

همه افراد دارای مخمر که نوعی قارچ است در بدن خود هستند. مخمر معمولا در دهان، روده ها و روی پوست یافت می شود. عواملی چون مصرف آنتی بیوتیک ها، استرس یا آسیب می توانند اختلالی در محیط میکروبی بدن ایجاد کنند. این موجب رشد بیش از حد مخمرها می شود و بدین ترتیب عفونت های قارچی در کودکان رخ می دهند. عفونت های قارچی در کودکان عموما در چین خوردگی های پوستی ایجاد می شوند که برای بررسی وجود آن ها نواحی زیر را در نظر داشته باشید:

  • زیر بغل
  • گردن
  • دهان
  • ناحیه پوشک

کودکان دائما در حال حرکت هستند و ممکن است تمایلی به توقف برای تعویض پوشک نشان ندهند بدین ترتیب پوشک مرطوب مانده و عاملی برای بروز عفونت های قارچی در کودکان خواهد شد.

عفونت های قارچی در کودکان: آیا راش پوشک عفونت قارچی است؟

اگر کودک به راش پوشک دچار باشد، عفونت های قارچی در کودکان آن را تشدید می کنند. شما ممکن است به راحتی راش پوشک را با عفونت های قارچی در کودکان اشتباه بگیرید. پزشکان برخی علائم افتراقی را برای عفونت های قارچی در کودکان معرفی می کنند که با راش پوشک اشتباه گرفته نشوند این علائم شامل موارد زیر هستند:

  • عفونت های قارچی در کودکان با کرم راش پوشک بهبود نمی یابند.
  • تحریک در جلو و به صورت قرینه در دو طرف جایی که پوست قسمت های مختلف با هم در تماس هستند ایجاد می شود (شیارها یا چین خوردگی های پوستی ران)
  • عفونت های قارچی در کودکان موجب بروز نقطه ها یا برآمدگی های بسیار قرمز و کوچک در حاشیه های پوستی می شوند.

عفونت های قارچی در کودکان: آیا واگیردار هستند؟

عفونت های قارچی در کودکان معمولا خطرناک نیستند اما موجب ناراحتی آن ها می شوند. این حالت بیشتر در مورد کودکان کوچک تر اتفاق می افتد. در موارد نادر، عفونت های قارچی در کودکان ممکن است وارد جریان خون آن هایی شود که سیستم ایمنی ضعیفی دارند. این وضعیت همچنین در کودکانی با شرایط پزشکی خاص که به دریافت داروهای وریدی یا کاتتر برای مدت طولانی در پوست خود نیاز دارند، رخ می دهد.

عفونت های قارچی در کودکان: درمان

عفونت های قارچی در کودکان عموما به کمک پمادهای ضد قارچ که به طور مستقیم بر روی نواحی درگیر عفونت مالیده می شوند، درمان می گردند. انواع دیگری از عفونت های قارچی در کودکان برای مثال عفونت هایی که در دهان ایجاد شده و یا حتی به نواحی دیگر انتشار می یابند باید با داروهای ضد قارچ خوراکی مانند فلوکناوزل درمان شوند. بیشتر عفونت های قارچی در کودکان ظرف دو هفته بعد از آغاز درمان بهبود می یابند اما امکان بازگشت عفونت های قارچی در کودکان وجود دارد.

عفونت های قارچی در کودکان: پیشگیری

پیشگیری از عفونت های قارچی در کودکان ضروری است. در مورد ضرورت مصرف آنتی بیوتیک ها با پزشک مشورت نمایید. اگر کودک شما آنتی بیوتیک زیادی مصرف کرده باشد، این داروها ممکن است باکتریهای مفید یا برخی از باکتری های مورد نیاز برای غیر فعال نگه داشتن قارچ ها را از بین برده باشند.

نکاتی برای درمان عفونت های قارچی در کودکان و پیشگیری از عفونت های قارچی بعدی در زیر آورده شده اند:

  • بررسی پستانک. پستانک های کهنه محل مناسبی برای رشد مخمرها هستند. بنابراین برای پیشگیری از عفونت های قارچی در کودکان پستانک کودک را بررسی کرده و در صورت نیاز آن را تعویض کنید.
  • جایگزینی سر شیشه ها. همانند پستانک، سر شیشه ها نیز فاکتور خطری برای بروی عفونت های قارچی در کودکان همچون عفونت مخمری دهان هستند.
  • پستانک و سر شیشه باید در آب داغ یا ماشین ظرفشویی شسته شوند تا قارچ های عامل عفونت های قارچی در کودکان از بین بروند.
  • تعویض مرتب پوشک. خشک نگه داشتن ناحیه پوشک کودک خصوصا در شب می تواند از بروز عفونت های قارچی در کودکان پیشگیری کند. بعد از باز کردن پوشک مدتی را برای قرار گرفتن پوست در معرض پوست و خشک شدن کامل ناحیه پوشک در نظر بگیرید و سپس مجددا پوشک را ببندید.

اگر کودک همچنان دچار عفونت های قارچی در کودکان می شود، به پزشک مراجعه نمایید. عفونت های قارچی در کودکان که به صورت مکرر ایجاد می شوند ممکن است علت زمینه ای داشته و به درمان نیاز داشته باشند. عفونت های قارچی در کودکان که در ناحیه پوشک ایجاد می شوند معمولا زمانی که کودک دیگر پوشک نمی شود برطرف می گردند. 

برگرفته از: وبسایت https://www.healthline.com

درباره دُروانا

دُروانا محلی برای تحقیق و پژوهش (فرهنگ دهخدا)
وبسایت دروانا در تلاش است با گردآوری ژورنال های تخصصی پزشکی، مجلات پزشکی، مقالات و مطالب علمی، از معتبرترین منابع جهانی، بستری را برای تحقیق و مطالعه فراهم نماید.
از تمامی پزشکانی که دُروانا را برای رسیدن به این هدف همراهی می نمایند، کمال تشکر را داریم.
با دروانا همراه شوید.

موضوعات ویژه